Legfrissebb híreink


Hírek központi oldal

Tapasztalatcserével folytatódott a szakmai támogatók felkészítő képzése

A szakmai támogatók részére Budaörsön tartott felkészítő képzés második napján gyakorlati tanácsokat kaptak a jelenlévők, illetve több workshop is segítette a felkészülést.

Hírek központi oldal

Ismét felkészítő képzést tartottunk szakmai támogatóknak

A Komplex Alapprogramban (KAP) elengedhetetlen a pedagógusok folyamatos támogatása feladatuk ellátása során. Ebben segítenek a szakmai támogatók, akiknek Budaörsön tartott felkészítő képzést a Komplex Alapprogram szakmai csapata 2019. augusztus 14-15-én.

Hírek központi oldal

Néhány feladatötlet alsós matematikához

A Komplex Alapprogram (KAP) alsós tanítói kézikönyvei, amellett, hogy didaktikailag is megalapozzák a tanítási-tanulási folyamatokat, rengeteg jól használható, konkrét példát, feladatot, játékot tartalmaznak, melyek jól hasznosíthatók az órákon. Most a matematika tantárgyhoz mutatunk néhány játékot/feladatot!

Hírek központi oldal

Táncos szafarival is tanulhatunk

A Tudástárban elérhető tanári kézikönyvek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy konkrét, használható, inspiráló, ötleteket adó óraterv-illusztrációkkal, feladatokkal is ellássák a Komplex Alapprogram (KAP) szerint oktató pedagógusokat. Ezek a feladatok teljes mértékben a KAP tanítási elvei mentén készültek. Most felsős biológiához mutatunk egy feladatot, feladatleírást.

Hírek központi oldal

Hogyan tervezzük meg a reggeli ráhangolódó foglalkozásokat?

A Komplex Alapprogram módszertanában elengedhetetlen fontosságú, hogy a rendes tanórákat megelőzően a napot reggeli ráhangolódó foglalkozásokkal indítsuk. Ezek lehetőséget teremtenek a tanulóknak arra, hogy a tanítási napot olyan légkörben kezdjék, ami segíti őket a tanulói közösséghez való tartozás megerősítésében, a társaikkal való jó kapcsolat kiépítésében és megőrzésében, a társas tanulás előkészítésében. Nemrég már foglalkoztunk a témával, azonban most nézzük kicsit részletesebben is, hogyan épülhet fel ideális esetben egy-egy ilyen foglalkozás.