Legfrissebb híreink


Hírek központi oldal

Élmények felnőtteknek és gyerekeknek Jászkarajenőn

Szakmai csapatunk 2019. március 13-án a jászkarajenői Gróf Széchenyi István Általános Iskolában járt. Az iskola pedagógusai a nap során bemutató órákon, míg a gyerekek egy élményórán vehettek részt.

Hírek központi oldal

Mátraderecske: Lelkesen fogadták a pedagógusok a Komplex Alapprogramot

A Komplex Alapprogram (KAP) munkatársai a Mátraderecskei Általános Iskolában tartottak bemutató órákat és képzést a pedagógusoknak, valamint foglalkozásokat a helyi és a szomszédos településen iskolába járó diákoknak, március 12-én. Az alkalmon a résztvevő pedagógusok elsőkézből kaphattak képet arról, hogyan is néz ki egy komplex alapprogramos tanóra. A saját élményeket pedig konkrét pedagógiai haszonra válthatják majd a hétköznapok során, mert, ahogy a mottónk is mondja: tanulni és tanítani élmény!

Hírek központi oldal

Tankockák a Komplex Alapprogramban

Mivel manapság az oktatásban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gamifikáció (vagy más néven játékosítás), a Komplex Alapprogram ezt felismerve építette be azt pedagógiai módszertanába.

Hírek központi oldal

„Szívünk vágya volt bekapcsolódni ebbe a programba”

Szlama Tibornéval, a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola igazgatójával beszélgettünk az iskola eddigi eredményeiről, kihívásairól és hogy milyen sikerélményeket hozott a kisnánai pedagógusok és tanulók életébe a KAP.

Hírek központi oldal

Erről könnyen elfelejtkezhetünk a gyerekek fejlesztésekor

A sikeres életpályák – napjainkban jellemzően – kiszámíthatatlan alakulásához elengedhetetlenek a kiváló transzverzális készségek. De melyek is ezek pontosan? Miért fontosak? Miként kapcsolódik ehhez a Komplex Alapprogram Életgyakorlat-alapú alprogramja?