Legfrissebb híreink


Hírek központi oldal

Szombaton mi is ott leszünk a Pedagógus Expón!

Hogy mire lehet számítani az idei Pedagógus Expón? Workshopokra, pedagógiai és pszichológiai előadásokra, kerekasztal beszélgetésekre, kreatív pedagógiai gyakorlatokra, önismereti kurzusokra, és persze a kiállítók, kitelepülők között a Komplex Alapprogram (KAP) lelkes csapatára is. Sütő Gergőt, a Komplex Alapprogram PR és marketing menedzserét kérdeztük.

Hírek központi oldal

A KAP motorja: a képzések

Folyamatosan zajlik a Komplex Alapprogramhoz (KAP) csatlakozott iskolák pedagógusainak felkészítése, főként képzésekkel és további szakmai támogatással. A felkészítésen átesett pedagógusok munkáját emellett kiadványokkal és oktatási segédanyagokkal, valamint egy Szakmai Támogatórendszerrel (SZTR) is segíti a program. De pontosan miről is van szó?

Hírek központi oldal

Indiana Jones-ok az iskolapadban

Mi az outdoor élménypedagógia, másnéven kalandpedagógia? Mit ad a diákoknak az iskolai órák keretében az iskolán kívüli világ szabad felfedezése? Miért szükségesek a cselekvésalapú, felfedező vagy alkotó tapasztalatok a tanulási folyamatban?

Hírek központi oldal

Mit kap, aki KAP-os órán vesz részt?

Elsősorban felejthetetlen élményt. De miért fontos az élmény a tanuláshoz? Milyen pluszokat kap a diák, ha megvalósul a Komplex Alapprogram célja, az élményközpontú oktatás?

Hírek központi oldal

DFHT! – Micsoda?

Lehetne akár a Derűsen, Frissen, Helyesen, Találékonyan szavakból összeállított betűsző is. Bár ezek közül mindegyik fogalom jellemző a Komplex Alapprogramra, itt nem erről van szó. Talán már sokan jól tudják, hogy a DFHT = Differenciált fejlesztés heterogén tanulócsoportban. Nézzük meg kicsit közelebbről a KAP egyik legfontosabb módszertanát!