Legfrissebb híreink


Hírek központi oldal

Országos Neveléstudományi Konferencia

A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottsága megbízásából 2017. november 9-11. között a Nyíregyházi Egyetem rendezte meg a XVII. Országos Neveléstudományi Konferenciát.

Hírek központi oldal

Módszertani központ alakult az Eszterházy Károly Egyetemen

„A köznevelés módszertani megújítása a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése céljából – Komplex Alapprogram bevezetése a köznevelési intézményekben, a pedagógusok módszertani felkészítése a végzettség nélküli iskolaelhagyás megelőzése érdekében, az Európai Unió által 9.86 milliárd forinttal támogatott pályázati program keretében, az Eszterházy Károly Egyetemen működő Pedagógusképző Központ részeként alakult meg a Komplex Alapprogram – Országos Pedagógusképző és -továbbképző és Központ

Hírek központi oldal

Szakmai vezetői és projektmenedzsmenti workshop

Kihelyezett projektértekezletet tartott a Komplex Alapprogram szakmai vezetői testülete augusztus 16-17-én, Kóspallagon.

Hírek központi oldal

Készül a Komplex Alapprogram Koncepciója

Egy szakmai konszenzuson nyugvó koncepció az alapja, a Komplex Alapprogram célkitűzéseinek megvalósításához, valamint a korai iskolai lemorzsolódás visszaszorításához – hangzott el a Szilvásváradon szervezett konferencián. A programot kidolgozó, különböző területekről érkező szakemberek három napot szántak arra, hogy meghatározzák a következő egy-két hónap feladatait és közös nevezőre jussanak az alapelvek és fejlesztési irányok lefektetésében.

Hírek központi oldal

Megalakultak a tanítói és tanári kézikönyvek munkacsoportok

A konzorciumi partnerek által delegált szakemberek részvételével jöttek létre azok a munkacsoportok, akik a pedagógusok számára nagy segítséget nyújtó, magas szakmai színvonalú módszertani kézikönyv kidolgozásában vesznek részt. A június 21-én megrendezett workshop keretében ennek részleteit egyeztették a munkacsoport tagjai.