Legfrissebb híreink


Hírek központi oldal

Hogyan mérjük a Komplex Alapprogram eredményességét? (1. rész)

Ezúttal Török Balázst, a Komplex Alapprogramon belül működő Mérés, Értékelés Munkacsoport vezetőjét kérdeztük. Cikkünk első részéből kiderül, hogyan is dolgozik a munkacsoport, milyen mérési módszereket alkalmaznak és miért elengedhetetlen ennek a feladatnak a megvalósítása. Az eddigi eredményekről szóló második részt jövő héten olvashatják.

Hírek központi oldal

Egy gyakorlati segítség: a Szakmai Támogatórendszer

A Szakmai Támogatórendszer (SZTR) egy olyan segítség, mely már a Komplex Alapprogram (KAP) bevezetése előtt is támogatja az iskolákat, de természetesen később is a rendelkezésünkre áll.

Hírek központi oldal

Eredményesen zárult a Komplex Alapprogram tavaszi roadshowja

2019 márciusában és áprilisában az Eszterházy Károly Egyetem Komplex Alapprogramjának csapata öt hátrányos helyzetű településre látogatott el (Kisnána, Mátraderecske, Jászkarajenő, Tarnazsadány és Tarnabod), ahol a pedagógusoknak szakmai műhelyt, a tanulóknak pedig rekreációs foglalkozást tartottak. Bíró Balázzsal, a Komplex Alapprogram rendezvényekért felelős referensével beszélgettünk, aki összefoglalta és értékelte a KAP tavaszi roadshowját.

Hírek központi oldal

„Szakmailag megújultunk, amit tanultunk, lassan kezd beérni”

2019. április 2-án Tarnazsadányban folytatódott a Komplex Alapprogram roadshowja, mely során halmozottan hátrányos helyzetű régiókba látogatnak el kollégáink. Ezúttal Szécsi Gyulánét, a tarnazsadányi általános iskola igazgató-helyettesét kérdeztük intézményükről, a Komplex Alapprogramhoz való csatlakozásukról, illetve az eddigi tapasztalatokról.

Hírek központi oldal

Ma van az autizmus világnapja

Április 2-án világszerte az autizmus spektrumzavarra hívják fel a figyelmet, amely több tízmilliónyi embert érint világunkban. Ma a világ legkülönbözőbb pontjain kék öltözékkel, illetve középületek kék kivilágításával is emlékeztetnek arra, hogy figyeljünk oda jobban autista embertársainkra. Az autizmus olyan állapot, mely eltérő fejlődéshez vezet. Az autizmus spektrumzavar kifejezésben a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak számtalan megjelenési formája van.