Legfrissebb híreink


Hírek központi oldal

Szakmai vezetői és projektmenedzsmenti workshop

Kihelyezett projektértekezletet tartott a Komplex Alapprogram szakmai vezetői testülete augusztus 16-17-én, Kóspallagon.

Hírek központi oldal

Készül a Komplex Alapprogram Koncepciója

Egy szakmai konszenzuson nyugvó koncepció az alapja, a Komplex Alapprogram célkitűzéseinek megvalósításához, valamint a korai iskolai lemorzsolódás visszaszorításához – hangzott el a Szilvásváradon szervezett konferencián. A programot kidolgozó, különböző területekről érkező szakemberek három napot szántak arra, hogy meghatározzák a következő egy-két hónap feladatait és közös nevezőre jussanak az alapelvek és fejlesztési irányok lefektetésében.

Hírek központi oldal

Megalakultak a tanítói és tanári kézikönyvek munkacsoportok

A konzorciumi partnerek által delegált szakemberek részvételével jöttek létre azok a munkacsoportok, akik a pedagógusok számára nagy segítséget nyújtó, magas szakmai színvonalú módszertani kézikönyv kidolgozásában vesznek részt. A június 21-én megrendezett workshop keretében ennek részleteit egyeztették a munkacsoport tagjai.

Hírek központi oldal

Finnországi tanulmányút

Finnországba látogatott a Komplex Alapprogram szakmai stábja.

Hírek központi oldal

Projektnyitó

A tanárképzéssel foglalkozó egyetemek és az Oktatási Hivatal összefogásával elindul a Komplex Alapprogram, amelynek legfőbb célja az, hogy a köznevelési intézményekben folyó oktatás élményközpontúvá váljon a diákok számára, és javuljon a végzettség nélküli iskolaelhagyás aránya. A program öt iskolafejlesztő módszerre épül, és az Európai Unió támogatásával közel 10 milliárd forintból valósul meg.