Legfrissebb híreink


Hírek központi oldal

Újabb három játék, amivel felrázhatjuk osztályunkat!

A tavaszi fáradtság időszakának kellős közepén újabb hasznos tippeket adunk a KAP-os foglalkozásokat tartó pedagógusoknak, hogy milyen játékokkal energizálhatják osztályukat, tanulócsoportjukat.

Hírek központi oldal

Nemzetközi konferencián került bemutatásra a Komplex Alapprogram

Nemzetközi szinten is bemutatkozott a Komplex Alapprogram.

Hírek központi oldal

Milyen személyiség vagy?

Lehet valaki introvertált, extravertált, nyitott, vagy zárkózott, érzelmes, vagy érzelemmentes, melankolikus vagy flegmatikus és még bőven sorolhatnánk azokat a személyiségjegyeket, osztályokat, melyekbe többféle önismereti teszt kitöltésével kategorizálhatjuk magunkat. A valóság azonban mindig bonyolultabb ennél, hiszen mindnyájan összetett, egyedi személyiségek vagyunk. Ezt alapul véve elmondható, hogy a személyiségfejlődés során egyénre szabott, differenciált fejlesztéssel lehetnek a pedagógusok a tanulók legnagyobb segítségére.

Hírek központi oldal

A társasjátékozás lehetősége és szerepe a pedagógiában

A társasozás révén – nem csak gyermekkorban, hanem felnőttként is – nagyobb ön- és társismeretre tehetünk szert, javulhat a stratégiai (avagy előre tervező gondolkodásunk), gyakorlottabb döntéshozóvá válhatunk, fejlődik az érzelmi intelligenciánk és számos más készségünk terén is jártasabbak leszünk. De mi is az a társasjáték-pedagógia? Cikkünkben ennek járunk utána.

Hírek központi oldal

„Valami csodát művelnek a kollégáim a gyerekekkel”

Antalné Petrovics Erikát, a Jászkarajenői Széchenyi István Általános Iskola igazgatónőjét kérdeztük a Komplex Alapprogramhoz való csatlakozásukról, illetve a pedagógusok és tanulók tapasztalatairól, élményeiről a bevezetés első évében.