Legfrissebb híreink


Hírek központi oldal

Érzelmi intelligencia fejlesztése az Életgyakorlat-alapú alprogramban

A Komplex Alapprogram Életgyakorlat-alapú alprogramjának célja, hogy olyan, az életben hasznosítható ismereteket, tapasztalatokat szerezzen a gyermek, amelyek sikeres életvezetési kompetenciákkal vértezik fel. Az alprogramban éppen ezért kiemelt szerepe van a szociális készségek és azon belül is az érzelmi intelligencia (EQ) fejlesztésének.

Hírek központi oldal

„Szeretnénk, ha a gyerekek élményként élnék meg az iskolába járást”

Kovács Jánosnét, a Mátraderecskei Általános Iskola igazgatóját kérdeztük arról, hogyan tervezik bevezetni a Komplex Alapprogramot az iskolájukban.

Hírek központi oldal

Élmények felnőtteknek és gyerekeknek Jászkarajenőn

Szakmai csapatunk 2019. március 13-án a jászkarajenői Gróf Széchenyi István Általános Iskolában járt. Az iskola pedagógusai a nap során bemutató órákon, míg a gyerekek egy élményórán vehettek részt.

Hírek központi oldal

Mátraderecske: Lelkesen fogadták a pedagógusok a Komplex Alapprogramot

A Komplex Alapprogram (KAP) munkatársai a Mátraderecskei Általános Iskolában tartottak bemutató órákat és képzést a pedagógusoknak, valamint foglalkozásokat a helyi és a szomszédos településen iskolába járó diákoknak, március 12-én. Az alkalmon a résztvevő pedagógusok elsőkézből kaphattak képet arról, hogyan is néz ki egy komplex alapprogramos tanóra. A saját élményeket pedig konkrét pedagógiai haszonra válthatják majd a hétköznapok során, mert, ahogy a mottónk is mondja: tanulni és tanítani élmény!

Hírek központi oldal

Tankockák a Komplex Alapprogramban

Mivel manapság az oktatásban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gamifikáció (vagy más néven játékosítás), a Komplex Alapprogram ezt felismerve építette be azt pedagógiai módszertanába.